Välkommen till min hemsida.


Jag håller alltid på att jobba nånstans på denna webserver, så även om det ser ut att stå stilla så kommer det hela tiden nytt material nånstans.
Den här sidan är en kort introduktion till mig, mina andra webbsajter finns länkade från den här sidan.

Jag är en glad kille som gillar det mesta inom vetenskap och teknik. Särskilt fysik, matematik och data har fångat mitt intresse och präglat mitt liv. Min bana har varit lite brokig men med teknik som en röd tråd. Med bakgrund av detta så är det nog märkligt att jag nu har gett mig in i på en politisk bana som riksdagskandidat för Piratpartiet.
Jag är uppvuxen i en by som heter Vindeln. Där tillbringade jag mycke tid i skogarna runt när jag sprang runt och undersökte allt möjligt intressant i naturen. Eftersom det inte finns några gymnasier i Vindeln så fanns det bara att välja på Umeå eller Lycksele som studieort. Valet stod mellan 3-årig natur eller 4-årig teknisk och efter lite övertalning från studierektor och mina föräldrar så blev det 4-årig teknisk, ett val jag aldrig ångrat.
När gymnasiet var över gjorde jag det dom flesta pojkar i min generation gjorde, lumpen. Samma sak här, när jag fick välja mellan I20 eller K4 så sa jag att jag ville göra nåt med teknik så jag tillbringade ett år som teletekniker och servade helikoptrar på AF1 i Boden.
Det här med helikoptrar var så roligt att jag började fundera på en bana inom det militära som helokoptertekniker så jag sökte vidare som teknisk officer. det skulle innebära två år i Östersund för telebiten och ett år i Halmstad för flygbiten. Utan några större problem kom jag in och antogs till utbildningen vid ATS i Östersund. Två år av praktisk teleteknik i allt från telefonsystem, radioutrustning och mikrovågslänkar varvat med en officersutbildning gav mig en kompletering av mina teoretiska studier från gymnasiet.
Efter två år i Östersund trivdes jag så bra att jag avbröt min helikopterutbildning och istället sökte en tjänst som lärare på ATS. Nu hade jag även börjat läsa matte på distans vid Umeå universitet. Den här nya planen höll i ett halvår då jag utan förvarning föll för en flicka i Umeå. Det var inte så mycket att göra, jag ville nu flytta tillbaka till Umeå så då passade det att söka till Universitetet. Det fanns egentligen bara en utbildning som jag kunde tänka mig och det var civilingenjörsutbildningen i teknisk fysik. Vad kunde vara bättre än fysik och matte på Universitetet? Väl där så hade jag min bästa tid i mitt liv, jag fick studera det jag var intresserad av, träffa massor med likasinnade och det ställdes inga större krav på mig.
Efter drygt två år kom en kompis med förslaget att vi skulle starta en konsultfirma tillsammans. Sagt och gjort, vi registrerade in "Network Electronic AB" och tog oss an en del jobb. Nu blev det mest jag som jobbade i firman och under fem år jobbade jag som konsult inom elektronik och programmering.
1999 var det dags att byta bana igen när jag insåg fördelen med en regelbunden lön. Det dök upp en tjänst som datoringenjör på Belastningsskadecentrum och sedan dess har jag jobbat där inom forskningsvärlden.

Den här texten beskriver vad jag gjort, inte vem jag är även om det har påverkat mig. Om du vill veta vem jag är som människa så får du lov att bli min vän och lära känna mig bättre.


Här spexar jag på en studentfest.

En partiell lista av mina hobbies :
Guldvaskning, mineralsamling, myntsamling, datorer, grottkrypning, elektronik, bygga raketer, meteoriter, primtal, elektronmikroskop, smycken ....

Lite "prylar" som jag säljer :

Några av mina vänners hemsidor

Några trevliga länkar.
Nord100
Win95 optimeringar

Britney Spears guide till halvledarfysik.


Göran Axelsson
axelsson@acc.umu.se
"http://www.neab.net/"
© 2002 Göran Axelsson

Sist ändrad : 2002-11-29
Rösta på Piratpartiet till EU-parlamentet