Policy för bidrag till Svenska besittningar och dess myntning

Tillbaka till huvudsidan.

Jag har släppt dessa sidor under en licens som kallas "Creative Common License", CC. I stort så går det ut på att man får kopiera delar eller hela websajten utan att fråga men om materialet eller derivat av det publiceras igen så måste det ske under CC. Dessutom måste källan anges och det kan inte ske i kommersiellt syfte. Om man vill ha en annan licens för att tex ge ut en bok måste man ta kontakt med den ursprungliga copyrightinnehavaren.
Det här innebär att om du vill bidra med bilder till min websajt så ska det också ske enligt CC och kan då göras på två sätt.
 • Du lämnar bilderna till mig och jag anger vem dom kommer ifrån.
 • Om du vill vara anonym ger du mig bilderna med ett meddelande om att du ger mig rättighet att publicera dom under CC-lisensen.

  För att få bra kvalite på bilder och ett standardiserat utseende tar jag helst emot råa bilder och beskär själv. Scannade mynt bör scannas i 600 dpi (hög upplösning) och sparas som jpeg med bästa kvalite. Lämna gärna lite extra marginal (>20% av diametern på varje sida av myntet) så ger det mig frihet att redigera bilden. Det extra utrymmet komprimeras väl och ger inte så mycket större bilder.
  När man scannar mynt så sitter lampan i scannern placerad så man får ljuset från sidan. Om man får ljuset från "undersidan" på myntet ger det konstiga effekter och utstående detaljer ser ut att gå inåt i myntet. Vänd isåfall på myntet, det är lätt att vrida det efteråt vid bildbehandlingen.

  För ett par mynt går det bra att skicka dom som ett mail men gäller det större mängder så ge mig en förvarning så min mailbox inte fylls upp. Tack!

  Ja, det är säkert fler saker jag skulle tagit upp men just nu kommer jag inte på det. Om du har nåt förslag eller fråga, skicka ett mail till mig på axelsson@acc.umu.se

  ... och om ni vill sälja mig nåt mynt som jag inte har, eller ett bättre så är jag alltid intresserad.

         :-)

  Göran  Jag vill rikta ett tack till dom som bidragit med bilder och information för att göra den här websajten bättre.
    Agora
    Erik Israelsson
    Magnus Wijk
    Martin
    Ingemar Wallin mynthandel
    Leipziger Münzhandlung und Auktion Heidrun Höhn
    Auktionshaus H.D. Rauch GmbH
    Dr. Busso Peus Nachf.
    Heritage Galleries & Auctioneers
    Harald Kvicala
    Münzenhandlung Fritz Rudolf Künken
    Numismania
    Jean ELSEN & ses Fils s.a.
    Auktionshaus Christoph Gärtner GmbH & Co KG • Creative Commons License Copyright Göran Axelsson där inget annat anges. Innehållet på sidorna om Svenska besittningar är licensierat under Creative Commons License. Undantaget är bilder och grafik kopierat från webben och andra källor (bilder i mapparna contrib och webcopy) eftersom copyright och urspring inte kommer från mig.
  This work is licensed under a Creative Commons License.
  axelsson@acc.umu.se